Ситуація в зоні АТО значно ускладнилася. Найгарячіше - біля Авдіївки

Ситуація в зоні АТО значно ускладнилася. Найгарячіше - біля Авдіївки

Ситуація у зоні проведення АТО значно ускладнилась / Фото: Getty Images

Минулої доби проросійські терористи 30 разів порушили умови перемир'я

Ситуація у зоні проведення АТО значно ускладнилась.

Минулої доби проросійські терористи 30 разів порушили умови перемир'я, зокрема, застосовуючи важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями, повідомили у Штабі АТО.

Найнебезпечнішою ділянкою лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки.

"Там противник вночі здійснив два потужних вогневих нальоти із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. Декілька снарядів влучили у будинки місцевих мешканців, в результаті чого будівлі зайнялись. Відразу після обстрілу наших позицій бойовики розвернули свої гармати і вдарили у бік Донецька. В такий цинічний спосіб вони вкотре намагались звинуватити сили АТО в обстрілах мирних мешканців та порушеннях Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Також вночі з передмістя Донецька українських захисників неподалік Красногорівки обстрілював ворожий снайпер. А біля Зайцевого та Луганського, що на горлівсько-світлодарській дузі, НЗФ чинили збройні провокації, застосовуючи стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети, зазначили в штабі АТО.

На Маріупольському напрямку по українських укріпленнях в районі Широкиного терористи відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 120-мм мінометів. 

Ускладнилася ситуація і на Луганщині. Під ворожим вогнем опинились опорні пункти сил АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки та Трьохізбенки. Там противник вів вогонь з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та зенітної установки.

Впродовж минулої доби зафіксовано прольоти 3 ворожих розвідувальних БПЛА.

З початку цієї доби бойовики щонайменше 6 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ фактично на всіх напрямках.

Нагадаємо, вчора із Російської Федерації на непідконтрольні Україні території Донбасу прибули вагони із боєприпасами

Повʼязані теми:

Наступна публікація