Скалічений герой АТО просить українців про допомогу

Скалічений герой АТО просить українців про допомогу

Скалічений герой АТО просить українців про допомогу

Бійцю необхідний новий сучасний візок, аби пересуватися без сторонньої допомоги.

Родина збирає гроші на візок для 49-річного В'ячеслава Кравченка. Чоловік дістав важке поранення на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Коли загинув його найкращий друг, він пішов на фронт добровольцем. Воював у 79-й аеромобільній бригаді. Під Волновахою був поранений. Фугас ушкодив більшість життєво важливих органів та травмував хребет. Попри скепсис медиків, чоловік вижив, але не може ходити. Рідні бійця збирають кошти на візок, який враховує параметри тіла та специфіку травм.

Від В'ячеслава дружина Зоя протягом багатьох місяців не відходить ні на крок. Після важкого поранення колишній десантник прикутий до інвалідного візка і сам пересуватися у ньому не може.

"Ширина велика, він важкий для мене. Сам я не можу на ньому. Проїду десять метрів – і все, вже важко", - каже десантник.

Візок, який ідеально враховує специфіку травм військового, у госпіталі уже підібрали. Він легкий і сучасний, однак коштує майже 40 тисяч гривень. Для бійця, який останні сім місяців перебуває на реабілітації – це непідйомна сума. Тому поки що він може хіба спробувати на ньому поїздити.

"Легкий, активний. Можна і без дружини самому їздити, а там тільки дружина помагає, бо він сильно тяжкий. А цей легенький… Бачите, як я на ньому. Та як на світ народився!", - ділиться враженнями боєць.

Родина бійця В'ячеслава Кравченко просить допомогти придбати чоловіку сучасний візок

Родина бійця В'ячеслава Кравченко просить допомогти придбати чоловіку сучасний візок

Після травми спини він прикутий до візка 17 років. За цей час навчився керувати ним віртуозно. Тепер живе за принципом: навчився сам — навчи іншого. Львів'янин Павло Козак приїжджає до госпіталю як волонтер та допомагає людям "пересісти на колеса". Визнає – і візок дядька Слави і інші, вироблені в Україні, хворим часто не підходять .

"Кожна друга, кожна третя рама має перекос. І відповідно відрегулювати таку коляску під людину досить складно. Місцями нереально. А для людини візок, навички і руки частково компенсують ноги. Якщо він несправний – людина повноцінно не зможе на ньому пересуватися", - пояснює Козак.

В'ячеслав Кравченко просить усіх небайдужих, які мають можливість, допомогти придбати йому сучасний візок. Після поранення тепер для нього це найважливіше. Але, попри все, колишній десантник сподівається, що довго їздити на ньому не доведеться…

"Думаю, що будемо ходити. Тільки час на це потрібен", - підбадьорює себе воїн АТО.

Допомогти йому придбати потрібний візок можна грошовим переказом на картку Приватбанку за номером 4149 4978 6983 0390. Отримувачем виступає дружина Зоя Борисівна Кравченко.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація