"Снайперська війна" та серйозні втрати серед бойовиків. Мапа АТО

"Снайперська війна" та серйозні втрати серед бойовиків. Мапа АТО

На Донбасі триває "снайперська війна" / Фото: Reuters

Найманці почали частіше застосовувати важке озброєння.

За минулу добу ситуація на Донбасі дещо загострилася. Противник збільшив кількість обстрілів та став частіше застосовувати важке озброєння – міномети та бронетехніку, триває "снайперська війна". Внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, 2 – було поранено.

Про це на брифінгу поінформував речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Противник здійснив один постріл із ПТКР у Слов'яносербському районі.

Донецький напрямок

Бойовики порушили режим тиші по всьому фронту. Зокрема, важке озброєння ворог застосовував на Світлодарській дузі та в районі Горлівки. При цьому, переважна частина обстрілів була прицільною. Натомість в районі Донецького аеропорту найманці зменшили кількість провокацій.

Маріупольський напрямок

Противник зосередив свою активність поблизу Красногорівки та Мар'їнки. Зокрема, там тричі бойовики застосували 82-мм міномети, двічі – 120-мм міномети та 1 раз обстріляли українські позиції з БМП. Також активно працюють ворожі снайпери, які засіли на околицях Донецька.

Ситуація в зоні АТО станом на 29 січня / Фото: ТСН.ua

Водночас, за інформацією ГУР МОУ, внаслідок одного з бойових зіткнень із силами АТО в районі Зайцевого, бойовики зазнали серйозних втрат: 8 окупантів загинули, ще 20 – отримали поранення.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 28 січня бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 27 січня - 40 разів, 26 січня - 66 разів, 25 січня - 44 рази, 24 січня – 29 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація