Снайперський вогонь на Маріупольському напрямку й обстріл Авдіївки. Ситуація в зоні АТО

Снайперський вогонь на Маріупольському напрямку й обстріл Авдіївки. Ситуація в зоні АТО

Терористи на Донбасі за минулу добу 62 рази відкривали вогонь / Фото: УНІАН

На Донецькому напрямку бойовики застосували і зенітні установки.

Терористи на Донбасі за минулу добу 62 рази відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Зокрема, по 28 разів на Донецькому й Маріупольському напрямках, та 6 на Луганщині, йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

На Донецькому напрямку бойовики застосували важку артилерію 122 калібру у Луганському. Під вогонь 82 мм мінометів десяток разів потрапили українські опорні пункти в Авдіївці, Верхньоторецькому, Кам'янці та Новоселівці другій, до того ж там противник бив з гранатометів та великокаліберних кулеметів. По укріпленнях біля Зайцевого, Луганського, Новгородського та Невельського били з гранатометів та кулеметів. У Верхньоторецькому, Новгородському та Майорську застосували бронетехніку. На цьому напрямку вівся вогонь з зенітної установки.

На Маріупольському напрямку під час обстрілів з 120 та 82 мм мінометів по українських позиціях у Красногорівці, Талаківці, Новотроїцькому та Широкиному терористи випустили більше ста мін. Вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів вівся у Гнутовому. Поблизу Широкиного та Мар'їнки терористи активно використовували бронетехніку. Двічі відкривав вогонь снайпер. У Березовому та Водяному провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї.

На Луганщині неспокійно було у Новоалександрівці: бойовики відкривали вогонь з мінометів різного калібру, автоматичних станкових та протитанкових гранатометів. Зі стрілецької зброї була обстріляна Попасна. 

"Вражає обсяг ведення противником повітряної розвідки наших позицій. За добу 8 разів на напрямках Широкине-Водяне, Луганське-Троїцьке, та в районі самого Донецька спостерігались безпілотні літальні апарати", - зазначено в повідомленні штабу.

Як відомо, терористи влаштували справжнє пекло в Широкиному: майже 120 артилерийських та понад 170 мінометних снарядів випустили бойовики по українських позиціях. У секторі "Маріуполь" із мінометів також дісталося Красногорівці, Гнутовому та Водяному. Не менш напружена ситуація спостерігалася минулої доби в секторі "Донецьк". Там зі 152-міліметрової артилерії російські найманці били по українських опорниках у Луганському. Із мінометів стріляли по лінії Троїцьке- Верхньоторецьке-Авдіївка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація