Сотні танків та 900 одиниць бронетехніки. Турчинов розповів, які сили протистоять ЗСУ на Донбасі

Сотні танків та 900 одиниць бронетехніки. Турчинов розповів, які сили протистоять ЗСУ на Донбасі

Фото: Getty Images

Серед ворожих сил на Донбасі тисячі кадрофих офіцерів РФ. 

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що у зоні АТО наразі діють близько 44 тисяч російських військових, найманців та бойовиків.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новое время".

За його словами, наразі на окупованих територіях діють два "армійських корпуси". Їхній командний склад – кадрові російські офіцери, і більше половини -  російські найманці і контрактники.

"Чисельність цих корпусів - близько 35 тисяч осіб. Ще близько 9 тисяч  - бойові російські частини. При цьому створений вже і третій корпус, укомплектований російськими кадровими військовими частинами, розташованими вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону, який виконує функції оперативного резерву", - наголосив він.

Турчинов додав, що на озброєнні "армійських корпусів" перебувають сотні одиниць техніки.

"Тільки у 1-го і 2-го армійського корпусів на озброєнні перебувають близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем. Додайте до цього потужні угруповання в Криму і вздовж усього українсько-російського кордону", - наголосив секретар РНБО.

Також він додав, що ворожими силами наразі розгортаються нові армії: 1-ша танкова і 20-та загальновійськова Західного військового округу Росії.

"Завдання у них винятково наступальні. Біля нашого кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується 150-та мотострілецька дивізія. Росія створює потужний бойовий кулак, який може завдавати удару як в напрямку України, так і у напрямку наших європейських партнерів", - додав він.  

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на міжнародних зустрічах йому постійно доводиться переконувати партнерів надати віськово-технічну допомогу Україні, однак серед них домінує позиція "не дратувати Росію". Він додав, що зброєю і бойовою технікою українську армію і Національну гвардію забезпечує переважно вітчизняний оборонпром: від пістолетів - до танків і ракет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація