Спостерігачі ОБСЄ залишили зону розведення сторін на Донеччині – військові

Спостерігачі ОБСЄ залишили зону розведення сторін на Донеччині – військові

Фото: УНІАН

Бійці кажуть, що ворог одразу цим скористався і обстріляв позиції ЗСУ.

Неподалік Новотроїцького, Петровського і Докучаєвська минулої ночі понад годину тривав стрілецький бій. До українських позицій спробували прорватися російські диверсанти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Наші позиції ворог обстрілює як зі стрілецької зброї, так і з кулеметів. Вчора ввечері був обстріляний наш спостережний пост у місці, де відводилися наші війська", - розповів прес-офіцер механізованої бригади Іван Бурдюг. Бійці впевнені, що навпроти них стоять саме росіяни. І саме вони, щойно на небі з'явились зорі, спробували підкрастися до позицій ЗСУ. "Чотири людини", - уточнюють солдати.

Неподалік окупованого Донецька диверсійна група намагалася прорватися через оборону українців

Неподалік окупованого Донецька диверсійна група намагалася прорватися через оборону українців

Військові кажуть, що невеличка ДРГ діяла дуже професійно, застосувавши відволікаючий маневр і спробу спровокувати перехресний вогонь українських солдат один на одного. Бійці кажуть, що можливою метою атаки було тихцем підійти до позиції та вирізати українців. На щастя, це план провалився – під прикриттям вогню терористів росіяни були змушені тікати.

Все це сталося на одній із трьох ділянок фронту, де відбулося тестове розведення сторін. Уже два місяці тут мала б панувати цілковита тиша. "Відводили сили наші від прямого зіткнення з противником для забезпечення якогось миру тут. Місії ОБСЄ були присутні", - розповів боєць Віктор. Однак якщо підрозділи ЗСУ, хоч і неохоче, але відійшли, то ворог залишився там, де й був. Надії на догляд за миром тут покладали на інспекторів ОБСЄ, для них навіть облаштували спеціальну позицію з потужних бетонних блоків та укріплену деревом. "Судячи з усього, служби тут ніхто не несе. Службу несуть тільки у світлу частину доби, але останні два-три дні їх тут узагалі не помічають", - констатує прес-офіцер механізованої бригади Іван Бурдюг. І щойно білі інспекторські позашляховики зникли з лінії розведення, у бік українських опорників полетіли 120-міліметрові важкі міни і 122-гі осколково-фугасні артилерійські снаряди.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація