Сурков, Єлісеєв, радники Меркель та Олланда говоритимуть про вибори на Донбасі в Мінську - ЗМІ

Сурков, Єлісеєв, радники Меркель та Олланда говоритимуть про вибори на Донбасі в Мінську - ЗМІ

Владислав Сурков / Фото: Getty Images

Також вже відомо, що постійний представник України в контактній групі екс-президент Леонід Кучма вилетів до Мінська.

Сьогодні, 15 червня, в Мінську відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи, на якому сторони повинні наблизитися до погодження законопроекту щодо виборів в окупованому Донбасі. У переговорах візьмуть участь заступник голови АП Костянтин Єлісеєв, а також помічник президента РФ Владислав Сурков.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на свої джерела.

Крім того, очікується участь радників канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда.

Також вже відомо, що постійний представник України в контактній групі екс-президент Леонід Кучма вилетів до Мінська.

Нагадаємо, під час останнього перебування в Києві держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторії Нуланд розгорівся скандал щодо проведення виборів на Донбасі. Її ймовірні висловлювання оприлюднила"Самопоміч". Згідно з повідомленням політсили, США нібито розраховують на те, що Україна проведе вибори на окупованих територіях Донбасу вже цього літа. Також Держдеп нібито наполягав на тому, щоб Україна вписала до Конституції особливий статус для окупованих територій і забезпечила амністію бойовикам

Наступного дня на прес-концеренції Нуланд прокоментувала заяви "Самопомочі" і заявила, що конкретні дати проведення виборів на окупованому Донбасі під час зустрічей не називалися. Вона підкреслила, що інтерпретації окремих народних депутатів є некоректними. Більш того, вона додала, що США "дали абсолютно чітко зрозуміти, що для виконання вимоги проведення виборів у відповідності з Мінськими домовленостями потрібно забезпечити мирні умови, потрібно забезпечити безпеку, щоб ОБСЄ мало відповідний доступ. І повинні бути створені умови для кандидатів у питанні висунення своїх кандидатур, агітації за себе, спілкування з виборцями".

Також американський дипломат підкреслила, що на Донбасі повинні пройти справжні вибори, на яких громадяни зможуть обрати своїх лідерів, а не маріонеток Москви.

Пізніше посол Німеччини в Росії Рюдігер Фон Фріч заявив, що закон про вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу повинен розроблятися спільно з представниками бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація