Танки по осені рахують. Порошенко назвав кількість російської зброї на окупованому Донбасі

Танки по осені рахують. Порошенко назвав кількість російської зброї на окупованому Донбасі

Фото: Reuters

Факти присутності російських військових і техніки підтверджені в суді.

На сьогодні в окупованих районах Донбасу перебуває понад 700 російських танків, 1250 артилерійських систем, більше тисячі БТРів та 300 систем залпового вогню.

Такі цифри в інтерв'ю CNN назвав президент України Петро Порошенко, передає його прес-служба. Глава держави наголосив, що ця величезна армія, яку підтримує Росія, окуповує території та нападає на Україну.

Порошенко нагадав, як два роки тому, в серпні 2014-го, українські військові затримали 22 російських десантників, які "загубилися" на Донбасі.

"Ми показали їх усьому світові. Їхні батьки просили мене, як президента, про помилування та їхнє повернення. Наприкінці дня, коли ми показали їхні танки, їхні посвідчення, їхню уніформу, російське керівництво заявило, що вони загубились...", – сказав президент.

Тоді російські десантники пройшли вглиб території України на 72 кілометри, вбивали українських солдат та мирне населення, здійснюючи наступальну операцію. Такі дії Порошенко назвав агресією. Він також підкреслив, що ці дані підтвердженні свідченням російських військових у суді.

Нагадаємо, російські військові на Донбасі під час навчань втопили три БМП.

Повʼязані теми:

Наступна публікація