Танки та БМП: доба в АТО пройшла неспокійно

Танки та БМП: доба в АТО пройшла неспокійно

Фото: УНІАН

Минулої доби російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників. 

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати Мінські домовленості і активізують важку техніку та розвідку, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. З артилерії окупанти гатили по позиціях у Троїцькому, Семігір'ю, Луганському та Ленінському. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби бойовики вели обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького - танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню сепаратистами. Ще до світанку російські окупаційні війська з гаубічної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар'їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному бойовики застосували гранатомети та кулемети великого калібру. Не обійшлось і без бронетехніки поблизу Широкиного, Мар'їнки та Талаківки. В районі Богданівки працює розвідка бойовиків.

На Луганському напрямку артилерійським вогнем 122 мм калібру окупанти накривали Новозванівку та Калинове-Попасне. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого сепаратисти відкривали здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї.

Зазначається, що активізувалась повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Нагадаємо, в ніч проти 18 серпня під обстрілами позицій в районі Авдіївки загинули четверо українських військових. Двоє загинули під мінометним обстрілом, один – від кулі снайпера, ще одного вбило снарядом зенітної установки "тунгуска", яка б'є 30-м калібром.

Повʼязані теми:

Наступна публікація