Танкові обстріли Авдіївки та вогонь артилерії бойовиків у Пісках. Як минула доба у зоні АТО

Танкові обстріли Авдіївки та вогонь артилерії бойовиків у Пісках. Як минула доба у зоні АТО

Фото: Getty Images

На Донецькому напрямку вогонь вівся уздовж всієї лінії розмежування. 

Протягом минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 88 разів порушили режим тиші на трьох напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільше ворожих обстрілів було зафіксовано на Донецькому напрямку – тут бойовики стріляли принаймні 37 разів. Збройні провокації не припинялись по всій лінії розмежування - від північних околиць Красногорівки до Троїцького супротивник вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. Важку 122-мм артилерію "ДНРівці" застосовували проти українських позицій у Зайцевому та Пісках.

"Авдіївка знову була розстріляна з танків, на цей раз супротивник використав в цьому районі понад шість десятків снарядів. Поблизу укріплень у Зайцевому, Новгородському та Луганському зафіксовано активність ворожих бойових машин піхоти", - йдеться у тексті.

Також не припиняються збройні провокації окупантів на Маріупольському напрямку. За добу тут зафіксовано 31 випадок порушення ними режиму припинення вогню. Бойовики випустили близько 50 мін різного калібру та застосовували БМП і самохідні артилерійські установки калібру 152 мм.

"Вогонь із мінометів калібру 120 мм ворог вів у Тарамчуку, Широкиному та Лебединському. У Водяному, Гнутовому та Новотроїцькому противник використав 82 мм калібр мінометів, а у Березовому, Мар'їнці та Широкиному ще й різних систем гранатомети та великокаліберні кулемети. У Мар'їнці, до того ж, зафіксовано снайперський вогонь", - повідомляють силовики.

Масований удар артилерійського вогню був зафіксований на Луганському напрямку – по Кримському. Тут ворог випустив понад півсотні снарядів 122 мм калібру, ввечері провів ще один обстріл двома десятками снарядів того ж калібру та застосував міномети.

Новозванівку, Попасне, Станицю Луганську противник обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів, у Золотому теж відкривав кулеметний вогонь. По укріпленнях у Станиці Луганській супротивник до того ж застосував міномети 82 мм калібру та задіяв БМП.

Нагадаємо, раныше народний депутат Євген Дейдей повідомляв, що в Авдіївці в промзоні зав'язався бій. У бік українських позицій вороги вели танковий обстріл.

Бойовики із далекобійної артилерії стріляють по тиловим українським селам

Бойовики із далекобійної артилерії стріляють по тиловим українським селам

Повʼязані теми:

Наступна публікація