Терорист Гіркін розповів, який у Кремля був план щодо Донбасу

Терорист Гіркін розповів, який у Кремля був план щодо Донбасу

Гіркін назвав план Кремля провалом. / Фото: ТСН.ua

Колишній бойовик визнав, що цей план не спрацював і призвів до провалу "Новоросії".

Росія планувала домовитися з Україною про повернення окупованих районів Донбасу до її складу в обмін на фактичне визнання Криму.

Про це заявив терорист Ігор Гіркін під час засідання руху "Новоросія".

"План був про те, що ми повертаємо до складу України дві автономії - Донецьку та Луганську на чолі з нашими ставлениками. За це Україна де-факто визнає перехід Криму до Росії. Потім ми починаємо поступово повертатися на круги своя. Санкції починають поступово скасовуватися. Все стає як було плюс Крим", - каже Гіркін.

Колишній ватажок бойовиків "ДНР" сказав, що з таким планом Україна ставала б федеральною державою і з автономним Донбасом в її складі з'явився б "запобіжник на її входження в НАТО".

"Росія отримує у вигляді регіонів союзників, важелі впливу на Київ. І все знову заспокоюється, можна далі їздити в Ніццу, можна далі летіти в Лондон, можна далі виводити гроші та продавати ресурси за різаний папір, який можна відправляти назад в швейцарські банки", - вважає Ігор Гіркін.

Проте, як зазначив терорист, цей план забули узгодити з Києвом, який хоче "все або нічого": капітуляцію Росії, повну здачу "Новоросії" і повернення Криму.

"Чотири місяці тому наступ було зупинено у рамках реалізації цього плану. За цей час українські війська посилилися втричі. Ми маємо ту ж ситуацію, що й восени, тільки в три рази гірше. Це провал", - підсумував Гіркін.

Нагадаємо, раніше Гіркін заявив, що Україна за рік буде здатна воювати проти Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація