Терористи на Луганщині влаштували показові обстріли сил АТО перед офіцерами Генштабу РФ

Терористи на Луганщині влаштували показові обстріли сил АТО перед офіцерами Генштабу РФ

Фото: Reuters

Під вогнем опинилися Трьохізбенка і Станиця Луганська.

Бойовики угрупування "ЛНР" обстріляли Трьохізбенку та Станицю Луганську на Луганському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Обстріли відбулися увечері 3 лютого. В напрямку Трьохізбенки терористи випустили 60 мін з 82-мм мінометів. Окрім того, вони вели прицільний обстріл позицій українських військових з АГС, крупнокаліберних кулеметів и 82-мм мінометів.

У Станиці Луганській були зафіксовані постріли зі 120-мм міномету.

У штабі АТО зазначають, що за оперативними даними на окуповану територію "ЛНР" прибули куратори з РФ. Разом з ними прибула група офіцерів Генштабу РФ з метою перевірити системи оперативної та бойової підготовки бойовиків. Терористи здійснили обстріли, що продемонструвати російським кураторам свій бойовий вишкіл.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 2 лютого бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 1 лютого - 56, 31 січня - 53 разів, 30 січня - 12 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація