Тука спрогнозував початок звільнення окупованого Донбасу на осінь 2017 року

Тука спрогнозував початок звільнення окупованого Донбасу на осінь 2017 року

Фото: ТСН.ua

За його словами, скоріше за все, це станеться невійськовим способом.

Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що звільнення Донбасі від бойовиків повинно розпочатися восени 2017-го року.

Про це Тука заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Щодо повернення Донбасу, в мене є чітке враження, що ми будемо мати можливість приблизно восени, мабуть, розпочати реальний процес повернення цих територій. Скоріш за все - невійськовим способом, і я на це дуже сподіваюся", - сказав він.

Георгій Тука наголосив, що це станеться не тому, що Україна погодиться провести вибори на окупованих територіях, а через те, що Росія припинить економічно підтримувати ці території через тиск на неї.

"За будь-якими розрахунками будь-яких експертів, якщо тільки припинеться економічна підтримка, навіть якщо залишити на вагах військову складову, то центральному уряду України знадобиться максимум три місяці, аби навести там лад", - пояснив заступник міністра.

При цьому Тука вважає, що звільнення від російської окупації Криму та Донбасу необхідно відокремлювати одне від одного. На його думку, для повернення анексованого півострова знадобиться набагато більше часу.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, екс-голова Луганської ОВЦА Георгій Тука заявив, що у 2018 році Україна поверне Донбас. "Мої очікування оптимістичні. Наступного року Україна поверне Донбас", - написав він у колонці для "Нового времени".

На окупованих територіях немало людей, які готові повстати проти терористів – Тука

На окупованих територіях немало людей, які готові повстати проти терористів – Тука

Повʼязані теми:

Наступна публікація