Турчинов приїхав у найгарячішу точку зони АТО

Турчинов приїхав у найгарячішу точку зони АТО

Олександр Турчинов / Фото: Getty Images

Сьогодні секретар РНБО перебуває в Авдіївці.

Секретар РНБО Олександр Турчинов, глава Міноборони Степан Полторак й командувач Сухопутних військ Сергій Попко прибули на передові позиції в зоні АТО через збільшення обстрілів з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У Головному командному пункті вони провели нараду з військовим керівництвом Антитерористичної операції й обговорили організацію активної оборони та забезпечення військ в умовах загострення ситуації з боку терористів.

Турчинов, як повідомили в прес-службі РНБО, згодом відбув до найбільш гарячих точок переднього краю: зокрема, він побував в промисловій зоні біля міста Авдіївка, де кожного дня відбуваються обстріли та провокації з боку російсько-терористичних угруповань.

"Це пов'язано з тим, що промзона є домінуючою позицією над дорожніми розв'язками біля Горлівки та розташованими там оборонними рубежами російсько-терористичних угруповань. Українські військові змушені були взяти під контроль цей укріпрайон, щоб захистити Авдіївку від систематичних обстрілів, що велись по житловим кварталам міста",  - зазначено у повідомленні.

Турчинов заявив, що зараз настає тепла пора року, яка найбільш зручна для проведення військових операцій.

"З цим пов'язана активізація діяльності розвідувально-диверсійних груп та спроб локальних військових провокацій противника. Не можна виключати і масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ", - сказав він.

"Ми повинні бути готові дати відсіч будь-яким агресивним спробам ворога, забезпечивши наші Збройні Сили сучасною зброєю та технікою", - сказав Секретар РНБО, додавши, що Рада досі не ухвалила рішення щодо законодавчого забезпечення наповнення спецфонду бюджету, "з якого відбувається значна частина фінансування Державного оборонного замовлення". 

Як відомо, Авдіївська промзона залишається найгарячішою точкою АТО. Бойовики продовжують невпинний обстріл міста на Донеччині. Зі штабу АТО повідомяють, що вогонь по людських хатах терористи ведуть із мінометів великого калібру. Стріляють із селища Мінеральне, це за п'ять кілометрів від Ясинуватської розв'язки, де просто посеред будинків мирних жителів розташовані мінометні розрахунки.

Турчинов та Полторак прибули до найбільш обстрілюваної бойовиками Авдіївки

Турчинов та Полторак прибули до найбільш обстрілюваної бойовиками Авдіївки

Повʼязані теми:

Наступна публікація