На Київщині відкрили меморіал загиблим у АТО героям

Церемонія відкриття відбулася у Боярці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у Боярці на Київщині відкрив меморіал на честь загиблих у АТО бійців добровольчих батальйонів.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У ході церемонії Турчинов нагадав, що українці вийшли на Майдан, щоб захистити своє право жити у вільній незалежній країні та не дати перетворити країну на російську колонію.

"Ми перемогли, але отримали знекровлену країну зі знищеною армією, паралізованими силовими структурами, чим скористався ворог, розпочавши агресію в Криму і на сході України", - заявив він.

Турчинов зазначив, що тоді захищати країну треба було негайно і він звернувся до патріотів із закликом піти добровольцями. 

"Тоді наші добровольці зупинили ворога, дали можливість побудувати сильну українську армію, створити потужну Нацгвардію, але плата була дуже висока. Ми сьогодні на Київщині відкриваємо меморіал, який завжди буде нагадувати всім про героїв-добровольців, про хлопців, які не чекали повісток з військоматів, а самі пішли, та віддали за свою Україну, за своїх дітей, за свої родини, за всіх українців найцінніше, що у них було - життя", - сказав Турчинов.

За його словами, загиблі бійці безмежно любили своїх дітей, рідних та Україну, а зараз вони у Небесному воїнстві.

Турчинов підкреслив, що всі повинні відчувати відповідальність за їхній подвиг, а також пам'ятати про обов'язок захистити та звільнити Україну.

Нагадаємо, у моніторинговій місії ОБСЄ повідомили, що на Донбасі рекордно збільшилась кількість обстрілів. Порівняно із минулим тижнем кількість обстрілів зросла фактично на 150%, до того ж 3444 обстріли було здійснено з забороненої зброї - мінометів, танків, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Поблизу кордону з Україною росіяни знову розгорнули збройні сили

Поблизу кордону з Україною росіяни знову розгорнули збройні сили

Повʼязані теми:

Наступна публікація