У День Незалежності бойовики на Сході планують підставити українських військових - Лисенко

У День Незалежності бойовики на Сході планують підставити українських військових - Лисенко

Бойовики планують провокації до Дня Незалежності - Лисенко / Фото: Reuters

За його словами, бойовики запаслися уніформою українських військових і збираються у ній обстрілювати мирних жителів.

Бойовики готують низку провокацій на святкування Дня Незалежності 24 серпня.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко з посиланням на дані української розвідки.

"Ватажки "ДНР" і "ЛНР" активно розповсюджують брехливу інформацію про нібито наступ українських військ. Бойовики мають уніформу українських військових та готуються обстрілювати житлові квартали окупованих міст, щоб дискредитувати українську армію, створивши потрібну картинку для російських ЗМІ та отримати привід для наступу на українські позиції", - зазначив Лисенко, повідомляє Українська правда.

"Ймовірно саме через злочини, які планують бойовики, ватажок так званої "ДНР" Захарченко залишив Донецьк. Закликаємо громадян бути пильними і не вірити пропаганді російських найманців", - підкреслив речник АП.

При цьому він додав, що жителі тимчасово окупованих міст мають бути напоготові сховатись у безпечне місце у разі обстрілів з боку бойовиків.

"Україна суворо дотримується Мінських домовленостей і нашою головною метою є мир. Однак у разі виникнення будь-якої загрози наступу українська армія готовала дати відсіч ворогу за допомоги нової військової техніки", - наголосив Лисенко.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, учора ввечері бойовики мінімізували використання мінометів і артилерії, калібр якої перевищує 100 міліметрів. Вони провокували українських військових, застосовуючи стрілецьке озброєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація