У Держприкордонслужбі повідомили подробиці вибуху мікроавтобусу біля КПВВ "Мар'їнка"

У Держприкордонслужбі повідомили подробиці вибуху мікроавтобусу біля КПВВ "Мар'їнка"

Автомобіль виїхав на узбіччя, намагаючись оминути загальну чергу / Фото: dpsu.gov.ua

Автомобіль виїхав на узбіччя, намагаючись оминути загальну чергу.

Внаслідок підриву мікроавтобусу біля КПВВ "Мар'їнка" в сірій зоні двоє осіб загинули на місці, ще один постраждалий помер дорогою до лікарні.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

За даними відомства, інцидент стався  близько 8 години ранку на напрямку контрольного пункту в'їзду-виїзду "Мар'їнка" в сірій зоні.

"Прикордонний наряд, який ніс службу на крайньому блокпосту поблизу контрольного пункту, спостерігав, як цивільний автомобіль виїхав на узбіччя, скоріш за все намагаючись оминути загальну чергу. Відстань до українського блокпосту складала близько 700 метрів. Автівка прямувала з підконтрольної бойовикам території. Виїхавши на узбіччя в сірій зоні, транспортний засіб підірвався на невідомому вибуховому пристрої", - поінформували в ДПС.

Повідомляється, що прикордонники одразу викликали карету "швидкої" та за цим фактом поінформували СБУ, ЗСУ та ДСНС.

"Попередньо відомо, що в автівці перебувало 5 громадян: 2 з них загинули на місці, а один зазнав тяжких поранень. Проте після приїзду бригади медиків та доправлення тяжкопораненого в медзаклад Курахового він помер від отриманих травм", - додали у відомстві. 

Поблизу Мар’їнки на міні підірвався автобус із мирними мешканцями

Поблизу Мар’їнки на міні підірвався автобус із мирними мешканцями

Нагадаємо, що 3 лютого пропускний пункт Зайцеве, який розташований на трасі Артемівськ-Горлівка, був закритий через потужні обстріли донецьких терористів. Таким чином, бажаючим потрапити до окупованої території Донецької області потрібно об'їжджати через КПВВ Мар'їнка, що за 200 км від Артемівська.

Між іншим, за даними штабу АТО, минулої ночі біля Маріуполя бойовики посили обстріли українських позицій. Зокрема, найманці били з мінометів біля Талаківки та Широкиного.

Повʼязані теми:

Наступна публікація