У Донецькій області може виникнути техногенна катастрофа через провокації бойовиків – штаб АТО

У Донецькій області може виникнути техногенна катастрофа через провокації бойовиків – штаб АТО

Фото: Reuters

Робота Донецької фільтрувальної станції призупинена через обстріли.

Через зупинку Донецької фільтрувальної станції, яка перебуває на окупованій бойовиками "ДНР" території, в регіоні може виникнути техногенна катастрофа. Без води можуть залишитися 400 тисяч мешканців області.

Про це йдеться у зверненні штабу АТО з приводу обстрілу станції.

"Припинення роботи даної станції відбулось через те, що злочинці вкотре здійснюють провокації з метою дискредитації Збройних сил України та подальшого їх звинувачення у порушенні Мінських домовленостей", - йдеться у зверненні.

За даними штабу АТО, бойовики створили декілька мобільних груп із встановленням на вантажівки мінометів 82 калібру. Ці мобільні групи неприцільно обстрілюють район навколо фільтрувальної станції, а також саму станції. Окрім того, бойовики ведуть неприцільний снайперський вогонь з метою звинувачення у цьому українських військових.

"Наголошуємо, що на території даного району немає жодного підрозділу Збройних сил України. Ніяких активних дій з боку українських військ з метою оволодіння об'єктом не відбувається. Всі заяви стосовно даного інциденту не відповідають дійсності та є черговим фейком НЗФ", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

 

НЗФ здійснили чергову провокацію та вкотре звинуватили Збройні сили України. Повідомлення щодо Донецької фільтрувально...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 березень 2016 р.

Нагадаємо, МЗС України заявило, що обстріл позицій ЗС України і збройні провокації в районі Авдіївки призводять не тільки до втрат серед українських військовослужбовців і цивільного населення, але й до знищення критичних об'єктів промисловості та життєзабезпечення, що може призвести до гуманітарної катастрофи в регіоні.

"Росія повинна розуміти, що у разі руйнування Донецької фільтрувальної станції, відновлення якої її представники погодили в рамках Робочої підгрупи з соціально-економічних питань Тристоронньої контактної групи, в регіоні може спалахнути епідемія дизентерії та гепатиту", - підкреслили в МЗС.

Шалену кількість обстрілів витримали українські війська на фронті цього тижня

Шалену кількість обстрілів витримали українські війська на фронті цього тижня

Повʼязані теми:

Наступна публікація