У Донецьку бойовики погрожували обстріляти місію ОБСЄ

У Донецьку бойовики погрожували обстріляти місію ОБСЄ

Фото: ОБСЄ

На Луганщині терористи обіцяли заарештувати спостерігачів.

Бойовики терористичної організації "ДНР" погрожували обстріляти спостерігачів ОБСЄ, якщо вони будуть перебувати поруч із розміщенням Збройних сил України.

Про це йдеться у звіті місії за 18 квітня, опублікованому сьогодні, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, під час перебування в окупованому Донецьку до спостерігачів підійшов бойовик "ДНР", стверджуючи, що він бачив машини ОБСЄ біля екскаватора військових. Він сказав, що він відкриє вогонь по спостерігачах, якщо така ситуація повториться знову. Після погроз, озброєний бойовик покинув місце інциденту.

Окрім того, у селі Пархоменко поблизу окупованого Луганська бойовики "ЛНР" погрожували заарештувати спостерігачів. Це сталося після того, як терористи попросили місію показати патрульний план.

"Коли місія відмовилася показати патрульний план, члени "ЛНР" сказали СММ залишити це місце та погрожували затримати СММ, якщо спостерігачі відхиляться від головної дороги при від'їзді", - йдеться у звіті.

Спостерігачі повідомили Спільний центр з контролю та координації про даний інцидент, але у відповідь їм заявили, що зона кордону не належить до їх відповідальності. СЦКК порадила місії покинути зазначену територію.

Нагадаємо, 9 квітня, п'ять членів спеціальної місії ОБСЄ потрапили під обстріл у селі Жованка поблизу Зайцевого, за півсотні кілометрів на північний схід від Донецька. Ніхто не постраждав. 

Ця місцевість підконтрольна українським військовим. Патруль супроводжував представник від Збройних сил України у Спільному центрі з контролю і координації за припиненням вогню (СЦКК).

Використання важкої зброї підтвердила місія ОБСЄ

Використання важкої зброї підтвердила місія ОБСЄ

Повʼязані теми:

Наступна публікація