У Донецьку на похорон бойовика "Мотороли" зігнали бюджетників і школярів

На церемонію прощання запросили і офіційну дружину терориста.

Під аплодисменти, з масовкою та у відкритій труні. В Донецькому театрі опери та балету відранку прощаються з російським бойовиком Арсеном Павловим на прізвисько "Моторола", йдеться в ТСН.16.45.

Похорони "Мотороли" від ранку на центральних російських каналах. Показують церемонію, натовп скорботних і добрі спомини про окупанта.

"Перше враження було: відморозок! Реально, відморозок був. Сказати чесно, це його стимул життя був - сміливо, адекватно вів бойові дії", - запевняє бойовик "Гіві".

На родині "Мотороли" вже заробляють. В рунеті з'явилися сторінки, на яких шахраї збирають допомогу для його вдови. Їх у "Мотороли" дві. І обидві плачуть над труною. Донецька - Олена Колєнкіна коментарів не дає. Ростовська - Вікторія Кондрашова розповідає російським пропагандистам, що чоловік втік воювати до України, навіть не зібравши речі. Тож про другу його дружину вона дізналася з телевізора.

"В Північній Осетії була війна, він збирався, але я його не пустила. Але цього разу не втримала. Я була на роботі на чергуванні, приїхала - а мені мама каже, що він поїхав", - згадує жінка.

Через церемонію центр Донецька перекрили. Вшанувати бойовика самопроголошеної республіки намагаються чужим гаслом, у місті з'явилися плакати з Моторолою та написом російською "Герои не умирают".

У самопроголошеній ДНР кажуть, що попрощатися з Арсеном Павловим прийшли 50 тисяч людей. Про те, що багато з них не з власної волі свідчать публікації у соцмережах. На похорони лідера бойовиків масово зігнали бюджетників. І навіть скоротили уроки у школах, аби вчителі з учнями відвідали церемонію.

Труну з тілом вивозять на лафеті. Ховають на міському кладовищі. Чому вантаж двісті не доправили ні до Комі, де він народився, ані до Ростова, де мив машини до початку російського вторгнення в Україну, командири "Мотороли" не пояснюють.

Нагадаємо, що ватажка терористів підірвали у ліфті його будинку на вихідних. До України він приїхав 2014 воювати на боці "ДНР". За знущання та розстріли українських військовополонених, Україна за допомогою Інтерполу намагалася його затримати, аби перед судом він відповів за свої злочини.

З масовкою та оплесками: у Донецькому театрі опери та балету попрощались з "Моторолою"

З масовкою та оплесками: у Донецькому театрі опери та балету попрощались з "Моторолою"

Повʼязані теми:

Наступна публікація