У Генштабі назвали оприлюднені ЗМІ документи проти Муженка сфальсифікованими

У Генштабі назвали оприлюднені ЗМІ документи проти Муженка сфальсифікованими

Фото: Reuters

Генштаб ЗСУ хоче, щоб Генпрокуратура перевірила законність матеріалів розслідування катастрофи Іл-76.

Поширені у ЗМІ документи щодо катастрофи Іл-76 є недостовірними.

Про це йдеться у коментарі Генштабу, який оприлюднила прес-служба на офіційній сторінці у Facebook.

"Текст, що розміщений на фото, сфальсифікований та не відповідає оригіналу, який зберігається у Генеральному штабі ЗСУ. Сам "документ", на який посилається автор новини, скомпоновано з кількох частин різних матеріалів слідства та кримінальної справи", - йдеться у повідомленні.

До того ж у Генштабі заявили, що звернулися до ГПУ із проханням провести перевірку законності оприлюднення зазначених матеріалів, надати правову оцінку зазначеним фактам та, за наявності підстав, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Встановлено, що автор статті свідомо маніпулював фактами і документами, які мають гриф доступу "Для службового користування", з метою тиску на суд, який цими дням проводить засідання за фактом катастрофи військово-транспортного літака Іл-76, а також підриву авторитету військового керівництва Збройних Сил України", - наголосили у Генштабі.

Окремо у прес-службі нагадали, що єдиним сполученням з Луганським аеропортом на той момент було авіаційне. Тільки так українські військові могли вивозити поранених, привозити бійцям їжу та боєприпаси.

Коментар щодо появи в ЗМІ документів по розслідуванню трагедії Іл-76.За фактом оприлюднення матеріалів низкою інтерне...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 18 січня 2016 р.

Зауважимо, напередодні низка ЗМІ поширили інформацію, що нібито головнокомандувач ЗСУ, начальник Генштабу генерал Віктор Муженко, який командував бійцями АТО на Донбасі, 13 червня 2014 року відправив українські військово-транспортні літаки до Луганського аеропорту на смерть, знаючи, що бойовики готувалися збивати їх.

Повʼязані теми:

Наступна публікація