У Генштабі відкинули можливість масштабного наступу Росії на Донбасі

У Генштабі відкинули можливість масштабного наступу Росії на Донбасі

На сході України спостерігається активізація переміщення російських військ / Фото: Reuters

Хоча на сході України відбувається активізація переміщення ворожих солдатів.

На сході України спостерігається активізація переміщення російських військ, але передумов для масштабного наступу немає.

Про це заявив у Брюсселі начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, передає "Укрінформ".

"На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках", – сказав він.

"Дійсно, здійснюється переміщення техніки та озброєння – через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується. Тому така можливість – перекидання техніки та озброєння і особового складу є реальною", - наголосив начальник Генштабу ЗСУ.

Муженко розповів, що у штаб-квартирі НАТО поінформував своїх колег в Альянсі про сценарії розвитку безпекової ситуації в Україні.

"Не йшлося лише про Донбас. Розглядалося ширше коло питань і більш широкий спектр військових загроз відносно України", – зазначив він.

Нагадаємо, минулої доби бойовики 17 разів обстрілювали позиції ЗС України. Найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку, не спокійно було й у передмісті Донецька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація