У Генштабі ЗСУ знайшли пояснення затишшю на Донецькому напрямку

У Генштабі ЗСУ знайшли пояснення затишшю на Донецькому напрямку

Українські військові суттєво зміцнили позиції в Опитному. / Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Кількість обстрілів позицій українських військових суттєво зменшилася.

Бойовики зменшили кількість обстрілів поблизу колишнього Донецького аеропорту завдяки тому, що українські військові добре зміцнили свої оборонні редути і не відповідають на провокації терористів.

Про це заявляють у Генштабі Збройних сил України.

"Західні і північно-західні передмістя Донецька, що біля аеропорту, де розташовані населені пункти Піски, Опитне і Водяне, зовсім недавно були одними з найбільш обстрілюваних в зоні АТО. Сьогодні кількість обстрілів тут істотно зменшилася. Звичайно, до повної тиші дуже далеко і лунають тут кулеметні і автоматні черги, чути вибухи гранат і мін, але їх стало дещо менше.Завдяки тому, що на більшість обстрілів наші хлопці не відповідають, і бойовики стали стріляти менше", - йдеться у повідомленні.

Військові, які займають позиції в Опитному, зазначають, що вони побудували потужну систему укриттів, скрізь стоять мінні поля, тому бойовики просто так до їхніх позицій не підійдуть. А коли терористи відкривають вогонь, то практично не завдають шкоди бійцям АТО. Також військові завжди зупиняють або знищують диверсійно-розвідувальні групи бойовиків.

"Зрозумівши, що тільки витрачають даремно боєприпаси, бойовики стріляти стали менше. На провокації ми не відповідаємо, а на прицільні обстріли діємо сміливо і рішуче, інколи застосовуючи, дозволене Мінськими домовленостями, озброєння. Тоді ворогу стає непереливки", - розповідає один з військових Сергій.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною. За 15 травня було зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї проти українських захисників. На Донецькому напрямку проросійські бандформування обстрілювали наші позиції біля Авдіївки з мінометів і гранатометів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація