У ГПУ запрацює гаряча лінія для інформації про псевдореферендуми і фінансування "Л/ДНР"

У ГПУ запрацює гаряча лінія для інформації про псевдореферендуми і фінансування "Л/ДНР"

Фото: УНІАН

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.

Генеральна прокуратура України відкриває пряму телефонну лінію для повідомлень про організацію бойовиками "референдумів" та фінансування терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР"

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу, інформує УНІАН.

"Кожен, хто особисто бачив або чув не з вуст інших осіб, а сам, особисто, про дії тієї чи іншої особи в організації "референдумів", що посягнули на територіальну цілісність України, хто бачив чи чув, не з слів інших, про захоплення державних установ та організацію сепаратистських воєнізованих угруповань, прошу повідомити слідчим свої контакти", - додав Луценко. 

Нагадаємо, сьогодні Олександра Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень. Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Раніше колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив про повернення йому закордонного паспорта і зняття електронного браслета стеження.

"З мене знято всі обмеження, тільки запорука все ніяк не повертають", – сказав він.

Екс-депутата звинувачували у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. Єфремов був затриманий в лютому 2015 року. Йому було призначено заставу в розмірі 3,6 млн гривень. У травні поточного року ГПУ заявила, що зробить все, щоб Єфремову змінили запобіжний захід і зобов'язали носити електронний браслет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація