У Харкові "накрили" банду грабіжників-наркоманів, які фінансували терористів на Донбасі

Злочинці збиралися дестабілізувати громадський спокій напередодні місцевих виборів.

У Харкові правоохоронці ліквідували бандитське угруповання, яке промишляло розбійними нападами та крадіжками.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Як стало відомо, протягом останніх трьох місяців злочинці скоїли понад 20 пограбувань, до того ж частину грошей від награбованого вони витрачали на фінансування тероризму на Луганщині, а в подальшому готували провокації для дестабілізації громадського спокію напередодні місцевих виборів.

"До складу угруповання входили п'ятеро луганчан у віці від 32-х до 48-ми років, четверо з яких були раніше засуджені. Серед злочинців був також кваліфікований "ведмежатник", який добре знався на методах відмикання замків. Кошти, отримані від реалізації краденого, витрачалися на фінансування тероризму на Луганщині", - йдеться у повідомленні.

У СБУ також зазначили, що чотирьох злочинців схопили "на гарячому", під час крадіжки. Їхню спільницю затримали за декілька годин на території Луганської області. Жінка збувала награбоване майно бойовикам "ЛНР".

За даними правоохоронців, під час обшуків за місцями тимчасового мешкання бандитів були вилучені гранати та обріз мисливської рушниці з набоями, національна та іноземна валюта, ювелірні прикраси, годинники, комп'ютерна та побутова техніка, різноманітні спеціальні інструменти для відмикання замків, обладнання для виготовлення відмичок та дублікатів ключів, балаклави, засоби радіозв'язку, фото об'єктів нерухомості для майбутніх грабунків, сепаратистська символіка.

Окремо повідомляється про те, що у поплічників бойовиків були знайдені наркотики.

Нагадаємо, раніше у зоні АТО "накрили" псевдовійськових із вантажівкою зброї. Невідомі перевозили вражаючий арсенал вибухівки, боєприпасів та зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація