У Комінтерновому бойовики поспіхом ховають важке озброєння від ОБСЄ

У Комінтерновому бойовики поспіхом ховають важке озброєння від ОБСЄ

Бойовики вивозять важке озброєння в інші селища / Фото: Reuters

Ворожі сили намагаються ввести в оману спостерігачів. 

Бойовики почали екстрено виводити важке озброєння із захопленого напередодні Комінтернового на Донеччині. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

"ДНРівці" почали вивозити озброєння, аби його не побачили представники моніторингової місії ОБСЄ. Рух техніки здійснюється в напрямку населених пунктів Заїченко та Таврія.

"За оперативною інформацію штабу АТО, бойовики російсько-терористичних бандформувань, які днями у так званій "сірій зоні" самовільно зайняли Комінтернове, намагаються в екстреному порядку вивести із захопленого селища важке озброєння, яке, згідно Мінських домовленостей, не повинно розташовуватися поблизу лінії розмежування. Таким чином, загарбники, яких курує влада РФ, вводять в оману представників СММ ОБСЄ, які намагаються зафіксувати порушення з боку бойовиків всіх угод про мирне врегулювання конфлікту", - йдеться у повідомленні штабу.

 

Біля Маріуполя проросійські незаконні збройні формування ховають від представників ОБСЄ заборонене озброєнняЗа опера...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 24 декабря 2015 г.

Силовики припускають, що після завершення роботи представників моніторингу ворожі сили повернуть заборонене озброєння на позиції у Комінтерновому та можуть влаштувати нові провокації проти сил АТО.

У штабі наголосили, що сили та засоби українських підрозділів перебувають у постійній готовності до адекватного реагування на будь-які можливі виклики та загрози з боку окупантів.

Як повідомлялося раніше, бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики відразу вдалися до обшуків цивільного населення, а на перемовини щодо звільнення села - відмовилися йти. Дороги до Комінтернового мінують.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація