У Комінтерновому перебуває рота російського мотострілецького полку - розвідка

У Комінтерновому перебуває рота російського мотострілецького полку - розвідка

У Комінтерновому перебуває рота російського мотострілецького полку - розвідка

Противник вивів частину техніки з села

Частина з них переодягнені в цивільний одяг і видають себе за місцеве населення

Ситуація у Комінтерновому залишається стабільно напруженою. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні ситуація в Комінтернове залишається стабільно напруженою. Там перебуває до роти зі складу 9-го окремого механізованого полку 1-го армійського корпусу чисельністю близько 80-100 осіб. Частина з них переодягнені в цивільний одяг і видають себе за місцеве населення", - повідомив він на брифінгу в Києві й зазначив, що це підрозділ Збройних сил Російської Федерації.

Скібіцький повідомив, що станом на вівторок противник вивів частину техніки з села, однак такі дії мають демонстраційний та провокаційний характер.

"Дії російської сторони – підрозділів 1-го армійського корпусу - мають явний демонстраційний характер. Мета цієї провокації – змусити сили АТО зреагувати на введення техніки і спровокувати на відкриття вогню і проведення контрнаступу. Це було б використано російською стороною для звинувачення України в порушенні мінських домовленостей", - сказав представник ГУР Міноборони України.

Скібіцький додав, що сили АТО утрималися від силової відповіді на цю провокацію.

"Не досягши результатів, російські бойовики були проінформовані кураторами, переодягнені в цивільний одяг і під виглядом місцевих жителів давали свідчення спостерігачам ОБСЄ про періодичне входження до Комінтернового військовослужбовців ЗСУ", - розповів представник української розвідки.

Скібіцький зазначив, що на сьогодні бойовики також проводять "профілактичні бесіди" з місцевими жителями.

"З ними проводять спеціальні профілактичні бесіди. Бойовики дуже бояться витоку інформації", - зазначив він.

Раніше керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що Комінтернове було захоплене бойовиками, щоб показати московським господарям, як вони можуть господарювати в "сірій зоні".

Як повідомлялося бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики вдалися до обшуків цивільного населення, а переговори щодо звільнення селища - відмовилися йти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація