У лавах бойовиків сталися криваві міжусобиці, повідомляють про десятки загиблих - ЗМІ

У лавах бойовиків сталися криваві міжусобиці, повідомляють про десятки загиблих - ЗМІ

Підконтрольні Захарченку бойовики штурмували загін "Троя" / Фото: Reuters

Терористи штурмували один одного з артилерії та бронетехніки.

Підконтрольні ватажку Олександрові Захарченку бойовики "ДНР" штурмували загін "Троя", який вступив у конфлікт із лідером донецьких терористів.

Про інформує портал "Четвертая власть".

Про штурм "Трої" стало відомо з офіційної сторінки бойовиків Вконтакте.

Як зазначає ЗМІ, під час штурму була застосована артилерія. За попередніми даними, один з ватажків "Трої" Володимир Новиков з позивним "Білий" потрапив у полон, ще один з позивним "Алабай" наразі переховується в Росії.

Як повідомляє видання, конфлікт розпочався в п'ятницю, 29 січня, коли "Білого" викликали на допит у так звану "прокуратуру ДНР" в окупованій Горлівці. Між людьми Новикова та іншими бойовиками сталася перестрілка, внаслідок якої обидві сторони зазнали втрат, а ватажок "Трої" потрапив у полон.

Після інциденту в "прокуратурі" підконтрольні "міністерству оборони ДНР" терористи пішли на штурм бази "Трої", розташованої в селищі Озерянівка на Донеччині.

Факт штурму підтвердили як "журналісти" сепаратистської газети, так і командир "Трої" з позивним "Алабай". За його інформацією, на штурм бойовики Захарченка стягнули артилерію та бронетехніку.

За попередніми даними, на базі "Трої" перебувало близько ста бойовиків. Десятки з них загинули. У соціальних мережах повідомляють про безліч мертвих тіл.

Нагадаємо, що радник голови МВС Зорян Шкіряк повідомив, що ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький замовляє вбивство главаря "ДНР" Олександра Захарченка, який у свою чергу також "прагне крові Плотницького". За даними Шкіряка, Плотницький домовляється з ГРУ РФ, основним куратором "ЛНР",  а Захарченко - зі "спецами" ФСБ, з котрими має постійний і тісний зв'язок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація