У Лаврова звинуватили Київ у "серйозному загостренні" ситуації на Донбасі

У Лаврова звинуватили Київ у "серйозному загостренні" ситуації на Донбасі

МЗС РФ звинувачує Київ у загостренні на Донбасі / Фото: Reuters

МЗС Росії закидає українській владі саботаж мінських угод.

У ніч проти 1 квітня зафіксовано значне збільшення обстрілів українськими силовиками сепаратистів на Донбасі. На цьому наголошують у міністерстві закордонних справ Росії, посилаючись на повідомлення неназваних ЗМІ, а також спостерігачів ОБСЄ і СЦКК.

Дипломати в цьому зв'язку висловлюють "глибоку стурбованість" тим, що вони називають "серйозним загостренням" ситуації на Донбасі. Випадки активності українських військових вони трактують, як "небажання Києва виконувати свої зобов'язання за мінським "Комплексом заходів" і трьом додатковим угодам, укладеним після його підписання – про відвід озброєнь калібром менше 100 мм, розмінуванні та забороні навчальних стрільб".

"Штучно підтримуючи постійну напруженість на лінії зіткнення, українська влада явно намагається тим самим виправдати свій саботаж виконання політичних аспектів мінських домовленостей. Йдеться про фактичну відмову в наданні Донбасу особливого статусу, введення заборони на судове переслідування осіб у зв'язку з конфліктом, проведення конституційних реформ щодо децентралізації державного устрою і організації виборів в Донбасі за погодженням з місцевою владою", - заявляють у російському дипломатичному відомстві.

"Російська сторона, яка є учасником "нормандського формату" і підписала мінські домовленості в якості посередника врегулювання конфлікту в Донбасі, глибоко стурбована подібної лінією поведінки Києва і знову закликає українську владу до повного виконання своїх зобов'язань в рамках мінського процесу", - йдеться в офіційному коментарі.

Днями повідомлялося, що Росія відправила на штурм Авдіївки полк спецпризначення МВС128-й спеціальний полк внутрішніх військ МВС РФ прибув до Ясинуватої наприкінці березня.

Сьогодні ж українські розвідники повідомили про поранення 13 росіян під Авдіївкою. У штабі АТО вважають, що своєю активністю бойовики хочуть спровокувати повернення українських танків на передову.

Бойовики намагаються посіяти паніку серед мирного населення Донбасу

Бойовики намагаються посіяти паніку серед мирного населення Донбасу

Повʼязані теми:

Наступна публікація