У Мар'їнці неадекватні бойовики провокують військових на відкритий бій

У Мар'їнці неадекватні бойовики провокують військових на відкритий бій

Фото: УНІАН

Офіцери стримують солдат від вогневого контакту.

У Мар'їнці неподалік Донецька бойовики останні ночі діють за однаковим шаблоном. Вони в темряві близько підходять до позицій ЗСУ, провокують військових на вогонь, а потім утікають під прикриттям кулеметів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Українські бійці, аби дотриматися вимог перемир'я, першими вогонь не відкривають і відганяють нападників світловими ракетами. Тоді ворог починає стріляти, а з тилу його підтримують снайпери і гранатометники. Солдати бойовиків від своїх позицій відганяють. Відступ диверсантів терористи "ДНР" прикривають кулеметними чергами. Після чого до самого ранку триває хаотичний обстріл із гранатометів.

"Турбуючий вогонь" не є прицільним, однак випадкова куля чи осколок можуть поранити когось із оборонців України. Поведінку ворога військові називають неадекватною. На ранок усі бійці, хоч і неушкоджені, однак добряче виснажені фізично і морально. "Вони провокують, кричать, викликають на бій: виходьте, повоюємо", - каже боєць батальйона "Донбас-Україна" із позивним "Вар". Наказу ж воювати командири бійцям не дають, бо офіційно діє режим тиші. Скуті ним солдати все ж сподіваються, що відповідати на збройні провокації їм таки дозволять. Адже насправді з боку проросійських найманців вогонь не припиняється.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Бої на виснаження: в Мар’їнці хаотичні обстріли не вщухають до ранку

Бої на виснаження: в Мар’їнці хаотичні обстріли не вщухають до ранку

Повʼязані теми:

Наступна публікація