У Міноборони запевняють, що після розведення сил у зоні АТО лінія розмежування не зміниться

На кілометр розвели сили у двох із трьох місць – біля Золотого та Петрівського.

У Міністерстві оборони України повідомляють, що ситуація в зоні АТО на Донбасі залишається напруженою. Водночас вона залишається контрольованою, навіть попри розведення сил та засобів від лінії розмежування на один кілометр у двох місцях – біля Золотого та Петрівського на Донеччині. Проте досі не розвели сили біля Станиці Луганської на Луганщині.

"Процес розведення сил та засобів не впливає на лінію розмежування, вона залишається незмінною. Збройні сили України зберігають контроль над цією територією. А якщо будуть зафіксовані будь-які порушення, війська повернуться на передові позиції. У рамковому рішенні чітко визначені ознаки таких порушень, у випадках виявлення яких терміново скликається засідання Тристоронньої контактної групи, яка визначить, хто у цьому винен і що далі робити. Наступним кроком робіт на визначених рамковим рішенням ділянках буде поступове розмінування цієї місцевості. Таким чином, тут має утворитися демілітаризована безпечна зона", – уточнили в Міноборони.

Зазначимо, що біля Петрівського ЗСУ та бойовики розвели свої сили вчора, 7 жовтня, в обід.

"Процес розведення розпочався, як і планувалося, об 11:00. Сторони спочатку подали сигнали ракетою білого вогню про готовність підрозділів. Далі у небі з'явилися ракети зеленого вогню, після чого техніка рушила із займаних позицій у бік місця передислокації. Незабаром військовослужбовці українського підрозділу завершили завантаження на автомобіль майна та особистих речей і, залишили позиції. СЦКК у постійній взаємодії з СММ ОБСЄ координував ситуацію", – уточнили в Міноборони.

За ходом розведення спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місій ОБСЄ в Україні.

"Отримавши інформацію від української сторони, що підрозділ переміщено на 1 км від лінії зіткнення, спостерігачі здійснили моніторинг передових позицій і підтвердили, що сили та засоби Збройних Сил України передислоковано згідно з рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи. Близько 12:40 сигналом ракет білого вогню сторони сповістили, що процес розведення успішно завершено", – зазначили в Міноборони.

На позиціях, на яких нещодавно перебували військові, цілодобово чергуватимуть військовослужбовці української сторони СЦКК. Тут буде обладнаний спостережний пункт, адже відповідно до рамкового рішення у цій зоні можуть перебувати лише спостерігачі СЦКК. Також постійно здійснюватимуть моніторинг представники ОБСЄ.

На фронті знову розводять війська

На фронті знову розводять війська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація