У Мінську домовилися про повний режим тиші з 23 грудня

У Мінську домовилися про повний режим тиші з 23 грудня

Ключова проблема, яка досі залишається без вирішення - це продовження обстрілу на лінії зіткнення / Фото: Reuters

Про звільнення полонених домовитися не вдалося.

В Мінську закінчено засідання Тристоронньої контактної групи.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар екс-президента України Дарка Оліфер.

Сьогоднішня зустріч була останньою в цьому році. Головним підсумком роботи тристоронньої контактної групи в 2015 є припинення масштабного кровопролиття. Є домовленості про відвід гармат калібром менше 100 мм. З великими труднощами вдалося звільнити з полону понад півсотні українських громадян.

Ключова проблема, яка досі залишається невирішеною - це продовження обстрілу на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повний і беззастережний режимі тиші, починаючи з 00.00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, першочергово, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли зустріти Різдво Христове та Новий рік.

Підгрупа з безпеки також продовжує роботу з розмінування.

"Щодо звільнення полонених - на жаль, поки немає розвитку. Також вдалося зрушити з місця роботи з пошуку зниклих безвісти. Міжнародний Комітет Червоного Хреста залучений до цієї роботи. Окремою проблемою є відсутність доступу міжнародних гуманітарних організацій до українських полонених. Також ув'язнені, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на непідконтрольної Україні частині Донбасу і хочуть відбувати покарання на підконтрольній території Україні, як і раніше не можуть цього зробити", - повідомляється в соцмережі.

В економічній підгрупі продовжують шукати механізм погашення боргів за воду на непідконтрольних Україні територіях. Зараз заборгованості за споживання води в окремих районах Донецькій і Луганській областях становить кілька сотень мільйонів гривень. Після того, як цей механізм буде знайдений, почнуться роботи з відновлення водопостачання у цих районах.

У Мінську домовилися про режим тиші на Донбасі

У Мінську домовилися про режим тиші на Донбасі

Додамо, що сьогодні політична підгрупа не збиралася. Головне питання її порядку денного - проведення виборів на непідконтрольної Україні частині Донбасу. Ці вибори повинні пройти за українським законодавством, за стандартами ОБСЄ, з участю українських партій і українських журналістів.

Нагадаємо, що режим тиші дає надію про повернення України на Донбас, - вважає Порошенко

У Мінську закінчено засідання Тристоронньої контактної групи.Сьогоднішня зустріч була останньою в цьому році. Головним іт...

Posted by Darka Olifer on Tuesday, December 22, 2015

Повʼязані теми:

Наступна публікація