У Мінську не піднімається питання про введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас – Марчук

У Мінську не піднімається питання про введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас – Марчук

Фото: УНІАН

До кінця року навряд чи вдасться реалізувати цю ідею.

Питання введення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбас не піднімається на засіданнях підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це розповів в інтерв'ю "Громадському" представник української сторони у підгрупі, екс-прем'єр і екс-глава СБУ Євген Марчук, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ця тема не обговорюється, тому що немає головного – вирішення ОБСЄ.

"Координатор у нашій групі - міністр Апакан (Ертугрул Апакан - голова СММ ОБСЄ). Дуже серйозний турецький дипломат. Ми запитували: ми будемо обговорювати це питання? Вони кажуть, - у нас немає ніяких вказівок. У нас є мандат, затверджений 57 країнами-членами ОБСЄ. Іншого мандата у нас немає", - сказав Марчук.

Представник української сторони в Мінську зазначив, що наразі незрозуміло, скільки людина буде включати ця місія, який буде бюджет, і яким буде володіти зброєю місія ОБСЄ.

Марчук зазначив, що у української сторони є своє бачення, але воно не збігається з російським. Київ наполягає на тому, що місія повинна стояти на лінії зіткнення сторін, пунктах відведення важкого озброєння сторін і непідконтрольного ділянки кордону України з Росією. Проте Москва погоджується тільки на лінію зіткнення.

Говорячи про можливі терміни прийняття рішення про введення збройної місії ОБСЄ на Донбас, Євген Марчук сказав, що "до кінця року, як би нам не хотілося, навряд чи вдасться це реалізувати".

На чергових переговорах у Мінську не вдалося досягти прогресу в питанні обміну заручників

На чергових переговорах у Мінську не вдалося досягти прогресу в питанні обміну заручників

Повʼязані теми:

Наступна публікація