У Мінську призначили нові дати відведення сил на певних ділянках у зоні АТО

У Мінську призначили нові дати відведення сил на певних ділянках у зоні АТО

Фото: УНІАН

З трьох певних ділянок поки відведення відбулося тільки в Золотому.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську визначили нові дати відведення сил та засобів у Петровському і Станиці Луганської.

Як повідомила прес-секретар представника від України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, 7 жовтня відведення буде відбуватися в Петровському, а 9 жовтня – у Станиці Луганській. Водночас підкреслюється, що відведення відбудеться тільки, якщо бойовики припинять вогонь. Хоча угоду було підписано ще 21 вересня, однак обстріли в цих пунктах тривають. Станицю останній раз обстрілювали 4 жовтня, а Петровське – третього. Відведення відбулося тільки в одному з позначених угодою пунктів – в Золотому.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив журналістам, що згоди щодо ще семи ділянок розведення сил у Мінську досягти не вдалось. Наступний раунд переговорів призначили на 26 жовтня. Серед іншого обговорюватимуть відновлення інфраструктури на Донбасі та погашення боргів за поставку води та електроенергії до так званої "ЛНР". 

Нагадаємо, як пояснила нардеп Ірина Геращенко, вибір цих трьох ділянок був обумовлений гуманітарної необхідністю. А представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук розповів, що відведенням зброї на трьох дільницях не закінчиться. Планується вже в жовтні домовитися ще по чотирьох дільницях і так далі до повного відводу, якщо будуть необхідні передумови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація