У Пісках від потужного артобстрілу загинули двоє українських бійців

У Пісках від потужного артобстрілу загинули двоє українських бійців

Фото: Facebook.com/Батальйон "Київ-1"

Ще шість військових були поранені та евакуйовані до шпиталів.

Ворожі диверсанти не полишають спроб проникнути в Піски під Донецьком. Від ворога страждають також сусідні Красногорівка та Невельське, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Такі вилазки супроводжуються обстрілами. Однак оборонці української землі на все те, що менше за 82-й калібр, не те, щоби зовсім не звертають уваги, але кажуть – просто звикли! "БМП працювали, ДШК", - каже боєць "Скеля". Він на фронті майже місяць. Каже, кілька останніх діб було саме так: без масованих ворожих артилерійсько-мінометних атак. Але ніч на вівторок на ділянці передової уздовж північно-західних околиць Донецька стала просто пекельною.

Перші міни розірвалися на околицях Красногорівки. Далі хвилею окупанти перемістили вогонь на Піски, Нєвельське та Мар'їнку. Почала стріляти ворожа арта. Масована навала тривала чотири години. Що саме застосовував ворог у своїх снарядах – військові досі не знають. "Вибух – і була біла і тверда-тверда крейда. Така, шматками, камінцями", - кажуть бійці про обстріл. Найжорсткішими були 40 хвилин, починаючи від 23:00 години. Двоє українських оборонців загинули прямо на позиціях. Шістьох поранених довелось терміново евакуйовувати до шпиталів просто під ворожим вогнем.

Як українським військовим доводиться тримати оборону на передовій

Як українським військовим доводиться тримати оборону на передовій

Найімовірніше, по позиціях ЗСУ працювали два дивізіони ворожих самохідних 152-міліметрових артустановок. Саме про їх переміщення до Донецька напередодні повідомляли наші розвідники. Українські офіцери кажуть, що ворог розміщує свою важку зброю посеред житлових масивів, тоді як армійці намагаються триматися якнайдалі від населених пунктів, аби не підставляти під удар мирних жителів.

Воїни, котрі минулої ночі втратили побратимів, відверто кажуть, що зупинити ворога можна, тільки знищивши його. Але стріляти у відоповідь адекватної потужності зброєю не можуть і через житлові будинки в окупованому Донецьку, і через дотримання мінських угод.

Місяць тому після тривалих масованих обстрілів Авдіївської промзони бойовики згадали про Піски. Атакувала селище вночі артилерія одразу із кількох напрямків. То була просто підручникова, стверджують бійці, артпідготовка. Після неї в наступ пішла ворожа піхота – зав'язався бій.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація