У Порошенка повідомили про втрати серед бійців на Світлодарській дузі

У Порошенка повідомили про втрати серед бійців на Світлодарській дузі

На Донбасі загинув один український військовий / Фото: УНІАН

Про це заявив на брифінгу Андрій Лисенко.

За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі загинув один український військовий, 11 бійців отримали поранення.

Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу сьогодні, 30 червня.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій один український військовослужбовець загинув та 11 – отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли на Світлодарській дузі, поблизу Троїцького та Луганського", - повідомив він.

У штабі АТО говорять про посилення ворожих атак на всіх напрямках

У штабі АТО говорять про посилення ворожих атак на всіх напрямках

Раніше кореспондент ТСН повідомляв, що вранці 29 червня бойовики поблизу населеного пункту Луганське під Дебальцевим пішли у наступ з бронетехнікою. Військові розповідають, що ворог підійшов впритул до їхніх позицій, зав'язався ближній бій. Військові 54-ї, 25-ї бригад і добровольці Правого сектору почали відтісняти ворога. Зрештою бойовиків вдалося посунути у глиб на півтора кілометри.

Українським бійцям вдалося взяти один з опорних пунктів бойовиків, де було знищено цілий взвод. Але згодом був даний наказ залишити територію. Боєкомплект, знайдений на пункті, замінували і підірвали. У боях на Світлодарській дузі зазнали поранень більше десяти українських воїнів.

Водночас  відставні ватажки бойовиків "ДНР" Ігор Безлер та Ігор Стрєлков повідомляли про великі втрати сепаратистів і наступ української армії в районі Дебальцевого. Безлер на сторінці своєї дружини у ВКонтакті написав, що українські війська взяли під свій контроль дві висоти під Логвиновому і оточили Санжарівку. Водночас спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко спростував інформацію про наступ українських військових на Дебальцеве та Вуглегірськ. Він назвав такі повідомлення провокацією і заявив, що Україна суворо дотримується Мінських домовленостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація