У Порошенка розповіли про втрати серед військових на Донбасі за минулу добу

У Порошенка розповіли про втрати серед військових на Донбасі за минулу добу

Фото: Прес-служба Генерального штабу ЗСУ

Бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових.

Протягом минулої доби в зоні АТО на Донбасі загинув один військовий, ще декілька отримали поранення.

Про це заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено", - повідомив він.

Як уточнив Мотузяник, один боєць зазнав поранення поблизу селища Кодима внаслідок обстрілу бойовиків. До того ж ще троє військових підірвалися на розтяжці в районі Авдіївки. Унаслідок цього двоє військових були поранені і один – загинув.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 10 лютого бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 9 лютого - 45 разів, 8 лютого - 45 разів, 7 лютого - 61 раз, 6 лютого - 47 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація