У промзоні Авдіївки куля снайпера вбила українського військового

У промзоні Авдіївки куля снайпера вбила українського військового

Фото: oformi.net

Боєць загинув на самісінькій передовій.

У промзоні біля Авдіївки куля ворожого снайпера влучила в груди українському військовому. Чоловіка не вдалося врятувати, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бої там знову тривають практично цілодобово. Ангари світяться, наче решето. В асфальті стирчать хвостовики від свіжих мін. Але порівняно з попередніми днями, кажуть оборонці території, минулої ночі було більш-менш спокійно.

"Кулемети крупнокаліберні, дрібна стрілкотня", - кажуть військові.

Міни ворог почав скидати з безпілотників. Ці снаряди неможливо знешкодити – вони підриваються автоматично.

На промзоні, біля Авдіївки, загинув військовий

На промзоні, біля Авдіївки, загинув військовий

Знімальна група потрапила на передову – за 800 метрів від позицій ворога. Затриматися не вдалося – ворог відкрив вогонь із автоматів. Перебіжками та пригинаючись журналісти потрапили на іншу позицію. Там бійці розповіли, що відкрити вогонь у відповідь можуть тільки за наказом штабу. Хоча хочеться частіше.

"Ми воюємо за ідею, за свою землю, за Україну. Там, з того боку, воюють за гроші. Не буду лаятися в телевізор – казати, хто там воює", - коментує десантник із позивним "Мідний".

Їхня позиція – це єдине місце, де можна відчувати себе більш-менш у безпеці. Бійці мають і кухню, і спальню. "Бачите, як білі люди живемо", - сміються військові. Свою локацію називають "Скелетом". Бо від будівлі залишились лише колони.

Зазавичай вдень на ній не вщухає стрілянина, бо до противника буквально 150 метрів. Кажуть, на деяких постах чутно, як між собою розмовляють бойовики. Бувало, терористи їх навіть на рукопашну викликали.

"Тут усе прострілюється. Намагаємося попід стінами ходити", - каже командир взводу з позивним "Космос". Це вже крайня позиція. Досі журналістів сюди не пускали – занадто небезпечно. Вікна закладені усім, чим тільки можна. Самі військові дуже обережні. Тут постійно працює снайпер.

За парканом уже територія, яку не контролюють військові. Сюди бойовики підкрадаються іноді на відстань десяти метрів. "Намагалися ближній бій, змусити нас на атаку", - пояснюють бійці.

Напередодні ворожий безпілотник минулої ночі закидав вибухівкою одну з тилових українських військових частин на ДонбасіТам минулося без втрат, проте безпосередньо на передовій у районі Авдіївки п'ятеро наших воїнів зазнали поранень.

А за добу перед тим військові розповіли подробиці страшного обстрілу АвдіївкиСолдати молилися, щоб лишитися живими.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація