У Росію в танках привезли з Донбасу тіла загиблих військових – журналіст

У Росію в танках привезли з Донбасу тіла загиблих військових – журналіст

Фото: Reuters

Аналогічна ситуація раніше траплялася під час бойових дій у Чечні, стверджує Невзоров.   

Російський публіцист та журналіст Олександр Невзоров заявив про те, що в танках, доправлених на воронезький авторемонтний завод із окупованих територій Донбасу, знайшли тіла загиблих військових.

Про це він повідомив в ефірі радіо "Эхо Москвы", додавши, що інформація потребує підтвердження.

"Є такий 172-й авторемонтний завод, на який нещодавно приїхало чотири Т-90 і два Т-72 із Донбасу. І ось в цих танках вони теж, як вони стверджують, виявили останки і механіка, і навідника... Я не дуже уявляю собі, як це можливо сьогодні ", - розповів він.

Невзоров згадав, як раніше під час війни у Чечні танки із тілами загиблих військових виявляли на заводах із ремонту бронетехніки.

"Коли підбирали танки для знімань фільму, я знайшов рештки в цих танках. Тобто, не я знайшов, знайшли ті робітники, які на моє прохання відчищали люки", - додав журналіст.

На його думку, ніхто не ховав навмисне тіла солдатів у танках. 

"Просто уявіть собі: підбита техніка, багнюка, холод, дощі, солдати-строковики, ревуть тягачі. Цю техніку треба якимось чином забирати і відвозити. Якщо екіпаж підбитої машини був молодим і дурним, то, як правило, всі люки задраєно, і на місці їх віддраїти неможливо. Їх витягують тягачами, везуть, вантажать на ешелони і везуть на танкоремонтні заводи ", - резюмував він. 

Як повідомлялося раніше, нещодавно волонтери організації "Вантаж-200 з України до Росії" оприлюднили список із більше 2 тисяч найманців та військових РФ, які загинули під час боїв на Донбасі чи зникли без вісти.

Також у доповіді волонтерів йдеться, що у Міноборони РФ через довірені джерела нібито підтвердили неповернення 25187 людей станом на 8 липня 2015 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація