У розвідці назвали кількість російських військових на території України

У розвідці назвали кількість російських військових на території України

Фото: Getty Images

Ситуація у зоні бойових дій залишається складною, противник не дотримується режиму припинення вогню.

На території Донецької і Луганської областей зараз перебувають близько 7 тисяч військовослужбовців регулярних військ Росії, якщо не брати до уваги 1-й і 2-й армійські корпуси російських військ, штатна чисельність яких складає близько 35 тис. людей.

Про це сьогодні, 16 вересня, на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає Інтерфакс.

"Якщо не брати до уваги 1-й і 2-й армійські корпуси російських військ, штатна чисельність яких складає близько 35 тис. людей, що на території нашої держави знаходяться близько 7 тис. військовослужбовців регулярних військ РФ", - заявив Скібіцький.

За його словами, зараз проходить ротація окремих підрозділів. Минулого місяця було замінено один з розвідувальних підрозділів ЗС РФ, який дислокується в Донецьку.

"Також проходить доукомплектування 1-го і 2-го армійських корпусів за рахунок прибуття особового складу з території РФ. Крім того вони вербують місцеве населення активно використовують військові комісаріати для комплектації 1-го і 2-го армійських корпусів", - додав представник ГУР.

Скібіцький також повідомив, що ситуація в зоні бойових дій залишається складною, противник не дотримується режим припинення вогню, "загроза активізації військових дій залишається".

Він зазначив, що українська розвідка зафіксувала 42 випадки порушень в частині відведення противником важкого озброєння.

"Також встановлено, що Росія продовжує постачання озброєння і важкої техніки на територію України, в тому числі і безпосередньо до лінії зіткнення. За тиждень було доставлено 2 тис. тонн палива, 400 тонн боєприпасів, 15 танків, 5 БМП, 4 артилерійські системи і 5 РСЗВ "Град", - додав Скібіцький.

Нагадаємо, 26 серпня тристороння контактна група в Мінську домовилися про безстрокове припинення вогню в зоні АТО. Режим тиші почав діяти з 00.00 годин 31 серпня. Однак протримався недовго.

Бойовики продовжили обстрілювати позиції сил АТО. Вже в ніч на 1 вересня сепаратисти здійснили 11 обстрілів за військовим. А в останні дні кількість обстрілів взагалі збільшилася.

Варто відзначити, що 15 вересня в зону бойових дій приїжджали міністри закордонних справ Німеччини і Франції, щоб почути "тишу" східного фронту. За їх словами, з сьогоднішнього дня і принаймні тиждень на Сході буде панувати повна тиша. Вони відзначили, що вірять в кремлівське вплив на бойовиків, а отже і тишу на фронті. Однак, незважаючи на їх заяву обстріл на фронті продовжилися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація