У розвідці пояснили, чому терористи гатили по Правдівці у Вербну неділю

У розвідці пояснили, чому терористи гатили по Правдівці у Вербну неділю

Бойовики обстріляли Правдівку / Фото: Reuters

Населений пункт розташований за 20 кілометрів від лінії фронту.

У Головному управлінні розвідки заявляють, що бойовики обстріляли Правдівку, розташовану далеко від лінії фронту, для знищення об'єктів сил АТО. Для цього терористи користувалися радіолокаційною розвідкою.

"Противник змінює тактику вогневого ураження сил АТО. Зменшуючи кількість короткотривалих обстрілів, вогонь зосереджується на визначених ділянках з метою нанесення максимальних втрат", - зазначили військові.

"24 квітня ц.р. на Слов'янському напрямку артилерією 1 АК було відпрацьовано знищення об'єктів сил АТО, розгорнутих в оперативно-тактичній глибині нашої оборони в районі Правдівка (20 км від лінії зіткнення). Для корегування вогню 152-мм гаубиць "Мста-Б" та розвідки результатів вогневого ураження залучалвся комплекс радіолокаційної розвідки "Зоопарк-1", -  йдеться в повідомленні ГУР.

Також бойовики готуються до проведення аналогічних дій на Маріупольському напрямку.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, просто у Вербну неділю, з важкої артилерії бойовики гатили по Правдівці, що майже за 20 кілометрів від лінії розмежування. І не тільки по домівках, а й по церкві, куди віряни йшли на службу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація