У СБУ розповіли, навіщо помічник президента РФ Сурков приїжджав до бойовиків на Донбас

У СБУ розповіли, навіщо помічник президента РФ Сурков приїжджав до бойовиків на Донбас

Фото: Getty Images

Після приїзду Суркова під загрозою ліквідації опинився бойовик Безлер.

У вівторок, 23 лютого, керівник апарату представника СБУ Олександр Ткачук повідомив, що відомство має інформацію, що після приїзду помічника президента РФ Владислава Суркова у "ДНР" відбулися кадрові зміни в її керівництві.

"Ми говорили про те, що в Донецьк приїжджав Владислав Сурков, і готувалося звільнення "міністра закордонних справ" "ДНР" Кофмана. Вже з'явилася в пресі інформація про те, що це звільнення відбулося, Захарченко (глава "ДНР" – ред.) його усунув від цієї посади", - повідомив він.

Ткачук звернув увагу на ситуацію навколо колишнього командира батальйону "Восток" Олександра Ходаковського, який колись був співробітником Управління СБУ в Донецькій області.

За його словами, останнім часом у пресі з'явилася інформація про те, що його готуються ліквідувати.

"У нас є певна інформація, яка підтверджує те, що дійсно під ним захиталося крісло і можливі дуже радикальні дії (стосовно нього – ред.) з боку російських спецслужб", - сказав він, додавши, що "під загрозою ліквідації опинився також бойовик Безлер".

Нагадаємо, що раніше СБУ повідомила про візит помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова в окуповані Луганськ і Донецьк 16 лютого.

Наступна публікація