У штабі АТО констатували майже спокійну суботу на фронті

У штабі АТО констатували майже спокійну суботу на фронті

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

За добу зафіксовано лише 14 випадків провокацій з боку ворога.

Станом на вечір суботи, 10 вересня, зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Більшість випадків припали на Донецьку область – там ворог виявляв активність 9 разів. Зокрема, 6 разів це сталося безпосередньо на донецькому напрямку, де у Авдіївці та Верхньоторецькому застосовувалися гранатомети, кулемети й стрілецька зброя. Ще 3 порушення режиму тиші відбулися на маріупольському напрямку. Там у Гранітному стріляли з автоматів, а у Водяному застосували гранатомети.

У Луганській області російсько-терористичні підрозділи 5 разів турбували українських військових. Зокрема, з гранатометів та кулеметів було обстріляно Новозванівку. Там також застосували 120-міліметрові міномети.

"Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою та зберігає ознаки деескалації", - констатували в штабі АТО. Про втрати серед українських військовослужбовців повідомлень у зведенні немає.

Напередодні ж бойовики "підтримали" оголошене перемир'я крупнокаліберною артилерією. Нею вони гатили по Мар'їнці. Там, за даними журналістів, загинули четверо захисників України.

Один український боєць загинув унаслідок обстрілу поблизу Мар’їнки

Один український боєць загинув унаслідок обстрілу поблизу Мар’їнки

Повʼязані теми:

Наступна публікація