У штабі АТО озвучили кількість обстрілів по українських силах лише за тиждень "перемир'я"

У штабі АТО озвучили кількість обстрілів по українських силах лише за тиждень "перемир'я"

Бойовики майже півтисячі разів стріляли по силам АТО / Фото: Reuters

Бойовики використовують заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Минулого тижня ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишалася складною. Починаючи з 5 лютого і до сьогоднішнього дня, бойовики з непідконтрольних українському уряду окремих районів Донбасу 451 раз обстріляли позиції сил АТО.

Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Андрій Таран.

За його словами, проросійськи бойовики протягом семи днів 82 рази гатили із озброєння, яке вже мало б бути відведеним на визначені Мінськими домовленостями відстані.

У переважній більшості, осередками нестабільності, звідки найчастіше порушувався режим припинення вогню, ставали окуповані бойовиками Донецьк та Горлівка та їхні околиці.

Найбільшу кількість обстрілів позицій сил АТО за сім днів було зафіксовано поблизу населених пунктів Мар'їнка (98), Піски (66), Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Опитне та Авдіївка.

Окрім стрілецької зброї, терористи також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82-мм та щонайменше 101 міну калібру 120-мм.

Слід зауважити, що кількість безпілотників, що корегують вогонь бойовиків по позиціях сил українських підрозділів, значно збільшилася.

"Насторожує також відновлення обстрілів з боку терористів на Луганщині", – зауважив Таран.

Крім того, за тиждень зросла кількість збройних провокацій з боку бойовиків по позиціям сил АТО поблизу Мар'їнки. 

 

Українська сторона СЦКК: "Найактивніше за тиждень бойовики НЗФ обстрілювали Мар'їнку та Піски, зросла кількість застосув...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 12 лютого 2016 р.

Слід зауважити, що вранці 13 лютого на Донбасі через постійні обстріли бойовиків закрили контрольно-пропускний пункт "Мар'їнка". Про це повідомляють у прес-службі Ради національної безпеки України. Командування української сторони пояснило, що закриття КПВВ "Мар'їнка" ускладнить перетин лінії розмежування для жителів північних окупованих частин Донеччини.

Крім того, пізніше поблизу контрольно-пропускного пункту "Мар'їнка" відбулося бойове зіткнення. Зранку був обстріл зі стрілецької зброї, а неподалік від КПП тривало бойове зіткнення між підрозділами ЗСУ та бойовиками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація