У штабі АТО попередили про чергову провокацію бойовиків у Комінтерновому

У штабі АТО попередили про чергову провокацію бойовиків у Комінтерновому

У штабі АТО попередили про чергову провокацію бойовиків у Комінтерновому / Фото: Reuters

Ситуація у населеному пункті напружена.

Бойовики у захопленому Комінтерновому, куди напередодні знову повернулися ворожі сили, готують чергову провокацію проти сил АТО.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці прес-центру АТО.

За інформацією штабу, у суботу зранку туди прибули ватажки "ДНР".  

Тим часом, найманці поширюють дезінформацію, що нібито вчора сили АТО обстріляли Комінтернове та Водяне з мінометів. 

Також у штабі зазначають, що наразі спеціально для російських журналістів, представників СЦКК та СММ ОБСЄ, бойовики знову тимчасово виводять з населеного пункту техніку та важке озброєння, ведеться робота із місцевим населенням, готуються відповідні заяви про здійснення, нібито українськими військовими, обстрілів населеного пункту, грабежів та насильницьких дій щодо місцевого населення.

Водночас, на шляху, що сполучає Комінтернове з Маріуполем, найманці встановили блокпост та нікого не випускають із селища.

 

Бойовики продовжують водити за ніс ОБСЄ та дедалі більше розхитують ситуацію у зоні АТОУ селищі Комінтернове, до якого...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 26 грудня 2015 р.

Напередодні стало відомо, що 25 грудня бойовики обстріляли житлові квартали села Водяне Донецької області. Вогонь вівся з позицій терористів, які розташовані поблизу населених пунктів Заїченко, Комінтернове та Таврія.

Як повідомлялося раніше, бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики відразу вдалися до обшуків цивільного населення, а на перемовини щодо звільнення села - відмовилися йти. Дороги до Комінтернового мінують.

У четвер, 24 грудня, стало відомо, що спостерігачі місії ОБСЄ змогли потрапити у населений пункт. Тим часом, у штабі заявили, що через це  бойовики почали поспіхом ховати важке озброєння. Пізніше з'явилося повідомлення про те, що "ДНРівці" з військовими РФ повернулися до Комінтернового одразу після візиту ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація