У штабі АТО попередили, що бойовики готують провокації з метою зірвати перемир'я

У штабі АТО попередили, що бойовики готують провокації з метою зірвати перемир'я

Фото: Reuters

Розвідка назвала населенні пункти, які сепаратисти планують обстріляти.

Бойовики терористичних угруповань на Донбасі готують низку провокацій з метою зірвати режим тиші, який має настати опівночі 24 грудня.

Про це повідомляє прес-центр АТО з посиланням на розвідку.

За інформацією українських військових, бойовики планують обстріли із забороненої Мінськими домовленостями зброї, щоб викликати вогонь на себе та звинуватити ЗСУ у порушенні перемир'я. При цьому терористи збирається обстріляти не лише населені пункти, що перебувають на підконтрольній Україні території, а й окуповані.

За даними розвідки, на Маріупольському напрямку бойовики гатитимуть по населених пунктах Саханка і Водяне - силами так званого 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти, який обіцяє влаштувати "святковий феєрверк" з невикористаних боєприпасів.

На Донецькому напрямку силами так званих 100-ї та 3-ї окремої мотострілецької бригади сепаратистів буде вестись вогонь по містах Ясинувата, Дебальцеве, а також по селищу Новолуганське, де розташоване відоме підприємство "Бахмутський агросоюз".

"Зазначена штабом АТО інформація доведена до Спільного центру контролю та координації, а також до СММ ОБСЄ в Україні", - йдеться у повідомленні.

У Мінську Тристороння контактна група узгодила черговий "режим тиші"

У Мінську Тристороння контактна група узгодила черговий "режим тиші"

Повʼязані теми:

Наступна публікація