У штабі АТО спростували обстріл околиць Маріуполя з "Градів" та загибель військових

У штабі АТО спростували обстріл околиць Маріуполя з "Градів" та загибель військових

Фото: УНІАН

Бойовики вдаються до масованих обстрілів для залякування населення.

Тривожні чутки про двох загиблих під Маріуполем українських військових, які з'являлись у ЗМІ, не підтвердились, йдеться у випуску ТСН.16:45.

Так само не підтвердилась інформація про обстріл найближчих до міста сіл із системи "Град". Вечір четверга та ніч переполохали мешканців Маріуполя, було доборе чутно характерні розриви. Тому ширилася інформація, що начебто на селище Водяне та селище Широкине впало по півкасети "Градів" – це по 20 снарядів на кожну з точок. Штаб АТО цю інформацію спростовує –говорять, що і по Широкиному і по Водяному стріляли 120 та 82 калібром.

"Обстріли тут можуть починатися будь-коли, причому обстріли носять здебільшого провокативний характер", - повідомив прес-офіцер 56-ї мотопіхотної бригади Віталій Ілик.

До селища Широкине, де і був вночі обстріл, сьогодні не пустили журналістів. Військові заявили – ситуація занадто небезпечна, аби пустити до селища представників преси.

Прес-офіцер бригади, що стоїть тут, переконує, що інформація про "Гради" розповсюджується спеціально. Аби у місті була паніка, тому що місцеве населення все менше підтримує терористів.

"Вибухи було дуже чітко чутно у Маріуполі. І ми робимо висновки, що хочуть залякати мешканців, тому що вони вже не сприймають їх як своїх", - повідомляє прес-офіцер.

Ситуація на Маріупольському напрямку ускладняється

Ситуація на Маріупольському напрямку ускладняється

Складна ситуація і на інших напрямках. Зокрема в напрямку Луганщини загинув кулеметник 59-ї бригади він отримав осколкове поранення. Складна ситуація і на Дебальцевському напрямку там теж був обстріл 120 та 82 мінами, в результаті чого один боєць був поранений, але його вже доставили до харківського госпіталю санітарною авіацією.

"У нього була мінно-вибухова травма - осколкове дотичне проникаюче поранення черепа у потиличну дільницю зліва. На даний час стан його стабільний, ближче до задовільного, але він вимагає оперативного лікування, тому ще це є забруднена рана і є вторинні ускладнення, яких бажано уникнути", - повідомив військовий нейрохірург Андрій Детинюк.

Ситуація по всьому фронту є контрольованою, але нестабільною. Ворог наче дивиться, де можна вдарити по українських військових, але українські військові стверджують – готові витримати ці удари.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація