У штабі АТО звинуватили у бездіяльності спостерігачів ОБСЄ

У штабі АТО звинуватили у бездіяльності спостерігачів ОБСЄ

Фото: УНІАН

Військові поклали відповідальність за ескалацію конфлікту на місію ОБСЄ.

Спостерігачі ОБСЄ не реагують на посилення обстрілів з боку бойовиків на Донбасі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

"Змушені констатувати той прикрий факт, що представники СММ ОБСЄ ніяк не реагують на посилення обстрілів членами незаконних проросійських бандформувань позицій сил АТО в Зайцевому та в інших населених пунктах. Отже, своєю бездіяльністю, представники Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ певною мірою поділяють відповідальність за обстріли бойовиками Зайцевого, закриття КПВВ "Зайцеве" та ескалації конфлікту на Донбасі", - йдеться у заяві.

Зокрема, у штабі АТО наголосили, що протягом останніх днів обстріли проросійськими найманцями населеного пункту Зайцеве посилилися.

"Ворог застосовує по наших позиціях окрім гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, міномети калібру 82 та 120-мм, застосування яких заборонене Мінськими домовленостями", - зазначили у прес-центрі, додавши, що у зв'язку з цим, щоб не наражати на небезпеку мирних мешканців, було вирішено закрити контрольного пункт в'їзду/виїзду "Зайцеве".

Нагадаємо, раніше очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що пропускний пункт "Зайцеве" закриють із середи, 3 лютого.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 1 лютого бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 31 січня - 53, 30 січня - 12 разів, 29 січня - 36 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація