У сірій зоні на Донеччині наполягають, що вони є Україною

У сірій зоні на Донеччині наполягають, що вони є Україною

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

Жителі скаржаться, що держава від них відмежувалася, однак усе одно вірять у мир і повернення до нормального життя.

У населених пунктах, що опинилися між тимчасово окупованою територією та українськими військовими, занепадає побут. Люди залишають сіру зону між позиціями противників, а ремонтувати пошкоджене війною не береться жодні зі сторін конфлікту, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Верхньоторецьку зник навіть автобусний маршрут. Не на камеру місцеві говорять, що це сталося після того, як єдиний автобус хтось розмалював патріотичними гаслами – керівникам фірми-перевізника це не сподобалося.

Життя в “сірій” зоні: як занепадають села на буферних територіях

Життя в “сірій” зоні: як занепадають села на буферних територіях

Люди, хоч їх лишилося небагато, визнають себе Україною. У місцевій крамниці відмовляються продавати товар за російські рублі, хоча ця валюта вже вільно циркулює в кількох сотнях метрів на окупованій території. "У нас український магазин. У нас продукти з України, ми живемо поки в Україні. Поки, бо нас не вважають Україною – кажуть, сіра зона. Товар важко завозити, хлопці якось домовляються", - зізнаються продавці.

Місцеві визнають, що їхнє життя можне змінитися в будь-який день. Через нічні обстріли часто трапляються пожежі, гасити які нікому. На ранок люди до згарищ привязують чотирилапих охоронців - ті захищають хоча б те, що залишилося. На майбутнє, в яке, попри все, вірять.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація