У складі ВДВ з'явилася нова десантно-штурмова бригада

У складі ВДВ з'явилася нова десантно-штурмова бригада

Ілюстрація / Фото: Сайт президента України

Під час тренувань особового складу використовується найдосконаліша техніка та новітнє обладнання. 

В Україні завершилося формування 45-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ, до складу якої увійшли змішані підрозділи, підготовлені на базі десантних бригад, що існують.

Про це повідомив прес-цент Генштабу ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що нова бригада має апарат керівництва та потужний особовий склад.

"З одного боку її складають професійні кадрові офіцери, сержанти і солдати, що мають великий бойовий досвід, з іншого – до бригади влилась "нова кров", люди, що тільки прийшли на військову службу", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, під час тренувань особового складу використовується найдосконаліша техніка та новітнє обладнання, а також використовується досвід співробітництва з країнами НАТО.

"На озброєнні молодої бригади - виключно нові зразкки техніки та озброєння, серед яких БТР-3ДА, АСУВ (автоматичні системи управління військами), нові системи управління вогнем артилерійських підрозділів тощо", - сказано у повідомленні.

Бригада вже пройшла бойове злагодження на загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ ЗСУ. 

Нагадаємо, раніше у Збройних Силах України з'явилася окрема гірсько-штурмова бригада, яка перебуває в підпорядкуванні оперативного командування "Захід". Керівні посади обійняли військовослужбовці, котрі мають бойовий досвід виконання завдань Антитерористичної операції. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація